Osumnjičeni za zlouporabu droga

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/DROGA/marihuana42.jpg
Foto: Ilustracija
 
Djelatnici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 33 godine zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporaba droga.
 
Jednog od njih policija PU primorsko-goranske zatekla je 18. svibnja na području Rijeke tijekom predaje ukupno 11,70 grama marihuane 26-godišnjem hrvatskom državljaninu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je saznala kako je drogu prodao prvoosumnjičeni 33-godišnjak uz posredovanje zatečenog 33-godišnjaka. Prvoosumnjičeni 33-godišnjak također se sumnjiči da je drogu prodavao u više navrata. Obavljenom pretragom doma i drugih prostorija te vozila prvoosumnjičenog pronađeno je i oduzeto ukupno 211,80 grama marihuane pakirane u nekoliko paketića različite težine, 2,10 grama hašiša i 0,20 grama kokaina, dvije digitalne vage, mobiteli, više stotina kuna i drugi predmeti. Cijeni se da bi 33-godišnjak prodajom oduzete droge na ilegalnom tržištu ostvario protupravnu imovinsku korist od najmanje 21 tisuću kuna.
 
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, prvoosumnjičeni 33-godišnjak je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
 
Za isto kazneno djelo prijavljen je i drugi 33-godišnjak, dok je protiv 26-godišnjaka podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Pisane vijesti