Osumnjičeni za zlouporabu droge

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/DROGA/kokain3.jpg
Foto: Ilustracija 
 
Djelatnici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starih 40 i 41 godinu zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga.
 
U suradnji s djelatnicima Interventne jedinice policije Rijeka, policijski službenici su zaustavili osumnjičene 10. listopada na autocesti na području Čavli, te pritom pronašli 3,60 grama kokaina. U nastavku kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koriste te je pronađeno i oduzeto 48,9 grama hašiša, 10,1 gram kokaina, 1,7 grama heroina, 39,5 grama amfetamina, tri digitalne vage, nekoliko mobitela, streljivo i dijelovi oružja te drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima.
 
Procjenjuje se da je ukupna vrijednost oduzete droge na ilegalnom tržištu Primorsko-goranske županije veća od 20 tisuća kuna.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja obojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljena za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a 40-godišnjak i za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga.


Pisane vijesti