Otkriveni počinitelji razbojništva u Velikom Bukovcu

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Policijski službenici policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 19 i 20 godina, te utvrdili da postoji osnovana sumnja da su u četvrtak, 25. kolovoza oko 19.40 sati u Dravskoj ulici u mjestu Veliki Bukovec, u obiteljskoj kući vlasništvo 76-godišnjakinje, počinili razbojništvo nad vlasnicom kuće.

Policijski službenici policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 19 i 20 godina, te utvrdili da postoji osnovana sumnja da su u četvrtak, 25. kolovoza oko 19.40 sati u Dravskoj ulici u mjestu Veliki Bukovec, u obiteljskoj kući vlasništvo 76-godišnjakinje, počinili razbojništvo nad vlasnicom kuće. Kako se osnovano sumnja, navedena su dvojica ušla u kuću oštećene nakon čega joj je jedan od njih rukom prekrio usta i zatražio novac, dok ju je drugom rukom udarao po glavi.

Drugi je mladić za to vrijeme zatvorio prozore prostorije radi prigušivanja poziva oštećene u pomoć. Prilikom izlaska iz kuće, nepoznati su počinitelji otuđili daljinski upravljač i mobilni uređaj. Oštećenoj je ženi medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin gdje su joj ozljede okvalificirane kao lakše. Navedena su dvojica, po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Razbojništvo iz članka 218. Kaznenog zakona, dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji im je odredio 48-satno zadržavanje.



Pisane vijesti