Otkriveni počinitelji teških krađa i krađe

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/provala1.jpg

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine, proveli kriminalistička istraživanja nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, starih 22 i 31 godinu, z 

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine, proveli kriminalistička istraživanja nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, starih 22 i 31 godinu, zbog sumnje da su počinili kaznena djela tri teške krađe provaljivanjem i jedne krađe.
 
Istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni od 12. do 25. listopada u Velikom Obljaju, Glina, provalili u obiteljsku kuću 56-godišnjaka i ukrali nekoliko predmeta manje vrijednosti, te početkom studenoga ponovo provalili u kuću istog vlasnika i ukrali digitalni prijamnik za TV.
 
Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da su u istom mjestu od 7. do 12. studenoga provalili u kuću 43-godišnjaka gdje su ispremještali stvari, a potom s tavana ukrali električnu i motornu pilu.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su od 8. do 30. studenoga u Malom Obljaju, Glina, s vikendice 61-godišnjaka ukrali video kameru, a iz unutrašnjosti otključane kuće ukrali razni alat i posuđe.
 
Sveukupna materijalna šteta koju su pričinili ovim kaznenim djelima je oko 12.500 kuna. Protiv obojice su nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesene kaznene prijave. 


Pisane vijesti