Počelo predstavljanje društvene igre „Zemlja rizika"

Služba civilne zaštite Dubrovnik, Ravnateljstva civilne zaštite 8. svibnja 2019. započela je s predstavljanjem društvene igre „Zemlja rizika” u osnovnim školama

FOTO: MUP

Služba civilne zaštite Dubrovnik Ravnateljstva civilne zaštite 8. svibnja 2019. započela je s predstavljanjem društvene igre „Zemlja rizika” u osnovnim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije. Prva „Zemlja rizika“ na jugu Hrvatske zaigrala se na Korčuli, u osnovnim školama "Blato" i "Petra Kanavelića". Nakon Korčule s igrom su se upoznali učenici Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću, a zatim i polaznici produženog boravka u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku.

U predstavljanju igre i edukaciji učenika u sve četiri osnovne škole sudjelovali su i policijski službenici PU Dubrovačko-neretvanske, a pridružili su se i predstavnici nadležnih vatrogasnih postrojbi, HGSS-a i Crvenog križa.

Riječ je o zabavno-edukativnoj igri nastaloj u suradnji s UNICEF-om namijenjenoj  djeci osnovnoškolske dobi. Cilj igre je na zanimljiv način djeci približiti i objasniti što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda te potaknuti razgovor o smanjenju rizika od katastrofa u školama. Djeca kroz igru uče o ljudskom utjecaju na prirodu i prirodne pojave, ali i kako se ponašati ako se nađu u različitim situacijama ugroze. Kroz igru imaju priliku i sama prepoznati rizike u svojoj okolini te postati spremniji u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa.

Edukativna igra „Zemlja rizika” namijenjena je djeci od osam i više godina, a bit će dostavljena u sve osnovne škole u Hrvatskoj.

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje