Početak stručne prakse polaznika 14. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“

Za polaznike Policijske škole „Josip Jović“ danas je prvi dan stručne prakse

FOTO: MUP

Praksu će polaznici 14. prekvalifikacije za zanimanje policajac obavljati u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Policijskoj upravi vukovarsko – srijemskoj i Policijskoj upravi ličko-senjskoj u vremenskim intervalima od sedam dana.

Tako će svakoga tjedna stotinjak polaznika biti na ulicama Zagreba raspoređeni  od 1. do 8. Policijske postaje Zagreb, u  PP Sesvete, te u postaje prometne policije.

U grupama po 50-tak polaznika praksu će obavljati i Policijskim upravama ličko- senjskoj i vukovarsko-srijemskoj, sa smještajem u Korenici i Spačvi, gdje će steći prva iskustva iz zaštite i kontrole državne granice.

Prva grupa polaznika  otputovala je u nedjelju u Korenicu i u Spačvu gdje su ih srdačno dočekali policijski službenici tih policijskih uprava, dok je prva otprema polaznika na praksu u Policijskoj upravi zagrebačkoj bila danas u ranim jutarnjim satima.

Cilj Programa stručne prakse je dopuna znanja i vještina koje su polaznice i polaznici Policijske škole stekli tijekom prvih mjeseci nastave, kao i bolje razumijevanje i veća motiviranost i odgovornost za usvajanje znanja i vještina iz nastavnog programa tijekom daljnjeg školovanja.


Stranica