Policajac pronašao ostavljena eksplozivna sredstva

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA/momt02.jpg

Foto: Ilustracija

Prije nekoliko dana policijski službenik policijske postaje Krk  pronašao je dvije ručne bombe M 57 i M 75, ostavljene u plastičnoj vrećici u šumskom predjelu na području otoka Krka. Pronađena eksplozivna sredstva će prema pravilima struke uništiti za to osposobljeni djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Još jednom sve građane pozivamo da se priključe akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te bez bojazni od ikakvih sankcija dragovoljno predaju oružje i druga opasna sredstva koja nedozvoljeno posjeduju. Upozoravamo, odlaganjem ovakvih opasnih sredstava u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.
Isto tako, građanima savjetujemo da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da nazovu policiju na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92


Pisane vijesti