Policajci se probili u mjesto Kladari i pomogli 86-godišnjakinji

Slika topvijesti/2018/02_veljaca/sunja_00.jpg

Potreseni onim što su vidjeli i čuli, policajci su se odmah prihvatili posla i od snijega očistili prilaz kući i cijelu okućnicu, nacijepali i donijeli drva za ogrijev te kupili najnužnije namirnice i higijenske potrepštine

Foto: PU sisačko-moslavačka

Tri policijska službenika Policijske postaje Sunja, pomoćnik načelnika za policiju Igor Toplak, kontakt policajac Goran Kukor i policijski službenik Djuro Tuzlak su se u petak, 23. veljače, utvrđujući stanje i prohodnost prometnica na lokalnim i nerazvrstanim cestama općine Sunja, pješice probili do mjesta Kladari u kojemu žive uglavnom osobe starije životne dobi, a prometnica prema njima je neočišćena.

U trošnoj i osamljenoj kući zatekli su 86-godišnju Danicu, koja živi sama i zbog lošeg zimskog vremena već nekoliko dana nikoga nije vidjela. Kroz razgovor im je rekla da od hrane nema gotovo ništa, a i za ogrijev joj je ostalo samo nekoliko cjepanica.

Potreseni onim što su vidjeli i čuli, policajci su se odmah prihvatili posla i od snijega očistili joj prilaz kući i cijelu okućnicu, nacijepali joj i donijeli drva za ogrjev te bez imalo zadrške otišli u Sunju i kupili joj najnužnije namirnice i higijenske potrepštine.

Pomoćnik načelnika Toplak također je kontaktirao načelnika Općine Sunja i upoznao ga sa situacijom u kojoj se nalazi Danica, nakon čega se načelnik Općine obvezao poduzeti hitne mjere i radnje da se 86-godišnjakinji, ali i drugim mještanima pomogne.



Pisane vijesti