Policija i civilna zaštita: izdvojeni događaji

Slika /topvijesti/2019/veljaca/bura/bura%203.jpg

Na područjima Policijskih uprava splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske tijekom dana zaprimljene su brojne prijave o padu granja i drveća, padu ili nakrivljenju stupova električne energije struje, oštećenje krovišta i dr.

Uslijed jake bure na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas je primljeno više dojava o padu granja i drveća, šest poziva o oštećenju vozila, na desetke dojava o padu ili nakrivljenju stupova električne energije struje ili telefona. Primljeno je i više dojava o padu kupa s krovova u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika i olovnih ploča s Katedrale, a padom kupa i granja ozlijeđene su dvije osobe. Primljeno je i više dojava o polomljenim reklamnim panoima po cesti te o nekoliko manjih odrona i polomljenih plastičnih stupića po cestama. 

Također je zaprimljena dojava o pet požara na području ove policijske uprave: između Lumbarde i Korčule na predjelu Donje blato, požaru barake u Pločama, požaru potkrovlja kuće u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika te na predjelu Kune konavoske i mjesta Glušci kod Metkovića. Svi su požari ugašeni.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske na nekoliko mjesta je uočeno oštećenje krovišta koje prijeti građanima (Omiš- tvornica odjeće; Split- Dom mladih, trgovački centar, zgrade u Mosećkoj ulici, zgrada porezne uprave i zgrada HZMO-a; Kaštel Lukšić- zgrada porezne uprave; Kaštel Sućurac- objekt dobrovoljnog vatrogasnog društva). Primljene su dojave o srušenim stablima, odvajanju ograda, oštećenju vozila na koja su pala stabla, padu dimnjaka, prevrtanju kontejnera i sl., a dojavljeno je i da je jedna osoba zadobila ozljedu glave uslijed pada opeke s krova u mjestu Dugi rat dok je desetak građana zatražilo liječničku pomoć jer su prilikom pada na tlo  uzrokovanog jakim vjetrom zadobili ozlijede.

U posljednja 24 sata Županijski centar 112 Split zaprimio je 1325 poziva

Priopćenja | Izvješća o stanju na terenu