Policija na granici u automobilu pronašla 6,3 kg heroina

Slika topvijesti/2014/kolovoz/heroin01.jpg

Policijski službenici zagrebačke Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim makedonskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici zagrebačke Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim makedonskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U utorak,12. kolovoza na MCGP Bregana-Obrežje, na izlazu iz RH, na graničnu kontrolu pristiglo je osobno vozilo marke Renault Fluence makedonskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Makedonije te su nad njim policijski službenici Postaje granične policije Bregana proveli graničnu kontrolu. Detaljnom graničnom kontrolom policijskog službenika PGP Bregana i vodiča službenog psa za otkrivanje droga Službe kriminaliteta droga, obavljen je vanjski i unutarnji pregled vozila. Službeni pas za otkrivanje droga pozitivno je reagirao na prisutnost droga u prostoru iza pretinca za stvari ispred suvozačevog sjedala.

Temeljem takve pozitivne reakcije na prisutnost droga u vozilu, a zbog opravdane sumnje da se u vozilu nalazi neutvrđena vrsta i količina droge, Županijski sud u Velikoj Gorici izdao je nalog za pretragu predmetnog vozila koja je provedena 13. kolovoza. U pretrazi je u konzoli ispred suvozačevog sjedala pronađeno 12 paketa s heroinom ukupne težine 6,3 kilograma.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnji državljanin Makedonije, 12. kolovoza osobnim automobilom Renault Fluence makedonskih nacionalnih oznaka s teritorija Makedonije kroz Srbiju preko graničnog prijelaza Batrovci–Bajakovo na teritorij Republike Hrvatske prokrijumčario 6,3 kilograma heroina koji je bio namijenjen zapadno-europskom narko tržištu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 29-godišnjak je u zakonskom roku priveden pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisano u čl. 190. st. 2. KZ-a.

Od osumnjičenog makedonskog državljanina privremeno je oduzeto 755 eura, mobilel i tri sim kartice, a za koje predmete se sumnja da ih je koristio za počinjenje navedenog kaznenog djela.

Vrijednost pronađenog heroina u prodaji na veliko iznosi oko 1,4 milijuna kuna dok bi miješanjem s raznim punilima za povećanjem mase, u prodaji na malo cijena dostigla znatno veći iznos.



Pisane vijesti