Policija u zajednici: Projekt "Sigurna igra i druženje"

Slika topvijesti/2011/OZUJAK/igraliste.jpg

Uređenje igrališta je rezultat projekta osmišljenog u okviru Strategije djelovanja „Policija u zajednici“. Voditelj UNDP-ovog programa Hans Risser,

 Foto: UNDP

Jučer, 17. ožujka, u Dvoru je upriličeno svečano otvorenje dječjeg igrališta, čije je uređenje rezultat projekta „Sigurna igra i druženje“, osmišljenog u okviru Strategije djelovanja „Policija u zajednici“, izvijestila je PU sisačko-moslavačka.

Ovaj hvalevrijedan projekt proveden je u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP-a), Općine Dvor i Policijske postaje Dvor pa je tako u središtu naselja ispred stambene zgrade uređena postojeća javna površina, nabavljena i postavljena ograda, dječja igrala (klackalice, njihaljke, tobogan…), klupe i koševi za smeće.

Pozdravnom riječi okupljenima se u vijećnici Općine Dvor obratio načelnik Općine Nikola Arbutina, koji je istaknuo da je višegodišnji dobar rad Vijeća za prevenciju Općine Dvor, uz ponovnu financijsku pomoć UNDP-a, rezultirao prepoznavanjem potrebe najmlađih te realizacijom ovog projekta, a sve kako bi djeca igrajući se bila u što ugodnijem i njima prilagođenom okruženju.

Hans Risser, voditelj UNDP-ovog programa Društvene sigurnosti, rekao je da su partnerstva unutar zajednice vrlo važna te da je uređenjem dječjeg igrališta u Dvoru djeci, mladima i njihovim obiteljima omogućeno da svoje slobodno vrijeme provedu u sigurnom okruženju

Ispred Policijske uprave sisačko-moslavačke okupljenima se obratio policijski službenik za prevenciju Željko Cavrić i istaknuo da bi ovaj projekt po svojoj kvaliteti mogao biti ogledni primjerak i za druga područja, a posebice za područja od posebne državne skrbi, dok je načelnik Policijske postaje Dvor Siniša Sever izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom i rezultatima po ovom pitanju.

Nazočnima su se prigodnim riječima obratili i još neki članovi Vijeća za prevenciju Općine Dvor. Potom su se svi uputili u Osnovnu školu „Dvor“ gdje je učenicima viših razreda održana prezentacija na temu Alkohol i prevencija te prikazan film Alkohol nije cool, koji je vidljivo zainteresirao, ali i šokirao mnoge učenike.

Najsvečanijem trenutku, odnosno, otvorenju igrališta u Ulici Hrvatskog proljeća  u Dvoru pridružila su se i vrtićka djeca te manji osnovnoškolci, koji su s velikom radošću odmah „isprobali“ novo igralište. 



Pisane vijesti