Policijske biciklističke ophodnje u Splitu

Slika topvijesti/2015/srpanj/PUSD_biciklistickaophodnja/PUSdbiciklistinaslovna.jpg

Za potrebe provođenja ovog projekta, Grad Split i Turistička zajednica su iz vlastitih sredstava nabavili i PU splitsko-dalmatinskoj donirali tri bicikla, kojima će se policijski službenici koristiti u obavljanju svakodnevnih zadaća. Suradnja PU splitsko-dalmatinske s Gradom Splitom od iznimne je važnosti po pitanju prevencije kaznenih djela i prekršaja, te ostalih oblika protupravnih

Foto: PU splitsko-dalmatinska
 
Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas je u Splitu započela s provođenjem Pilot-projekta biciklističke ophodnje tijekom turističke sezone.
 
Ovaj model rada već je zaživio na područjima pojedinih policijskih postaja u policijskim upravama na području Hrvatske, a njegova primarna svrha je bolja pokrivenost područja, prvenstveno pješačkih zona, kojima nije moguć pristup službenim vozilima.
 
Za potrebe provođenja ovog projekta, Grad Split i Turistička zajednica su iz vlastitih sredstava nabavili i PU splitsko-dalmatinskoj donirali tri bicikla, kojima će se policijski službenici koristiti u obavljanju svakodnevnih zadaća. Suradnja PU splitsko-dalmatinske s Gradom Splitom od iznimne je važnosti po pitanju prevencije kaznenih djela i prekršaja, te ostalih oblika protupravnih ponašanja na području grada s obzirom da se zajedničkim radom preveniraju štetni dogadaji i njihove posljedice. Osim savjetovanja građana i domaćih gostiju, kod policijskih službenika će biti dostupni i letci namijenjeni stranim turistima. Letci sadrže savjete o mjerama prevencije i samozaštitnom ponašanju, a tiskani su na 11 jezika.
 
Projekt biciklističke ophodnje u Splitu svakako će osigurati veću nazočnost policijskih službenika i njihovu dostupnost građanima Splita, te domaćim i stranim turistima, kojih je na ovom području iz godine u godinu sve više, posebno u ljetnim mjescima.
 
Policijski službenici u biciklističkim ophodnjama na području Splita obavljat će službu na području Park šume Marjan sa pripadajućim plažama, parka Zvončac i ACY marine, na području Zapadne obale, južnog dijela Varoša, Matejuške i Rive, zatim u zoni oko Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Gaje Bulata i Svačićeve (Cankareve poljane), ulice Kralja Tomislava, zone Zlatnih i Srebrnih vrata Dioklecijanove palače, Peristila, Obale kneza Domagoja, Trajektne luke, Šetališta Bačvice, sa pripadajućim plažama, Trstenika i Žnjana, do Duilova, a sve u cilju podizanja opće razine sigurnosti i subjektivnog osjećaja sigurnosti građana i turista području Splita.


Pisane vijesti