Policijski pas u automobilu pronašao više od 7 kg marihuane

Slika topvijesti/godina2010/studeni/droga.jpg

U nedjelju, 28. studenoga, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim muškarcem kojom prigodom je zaplijenjeno 7 880 grama marihuane i 93,3 grama kokaina.   

U nedjelju, 28. studenoga, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim muškarcem kojom prigodom je zaplijenjeno 7 880 grama  marihuane i 93,3 grama  kokaina.

Naime, dan ranije, 27. studenoga, na autocesti A3 (odmorište „Ježevo“ - sjever) u popodnevnima satima policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su tijekom pojačanog nadzora vozila i putnika, u cilju sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska i boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminala, zaustavili i kontrolirali automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji osumnjičenik.
Tijekom kontrole vozila i vozača službeni pas za detekciju droga pregledao je automobil i reagirao na prisutnost narkotika. Idućeg dana, 28. studenoga, pretraženo je navedeno vozilo te su pronađena 23  paketa s  ukupno 7 258 grama marihuane, dok je izvršenom pretragom stana 32-godišnjeg osumnjičenika na području Slavonskog Broda, pronađeno još 93,3 grama kokaina, 522 grama marihuane  i digitalna vaga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane i kokaina koje je zatim prodavao na ilegalnom tržištu u Zagrebu i Slavonskom Brodu. Vrijednost  zaplijenjene droge procjenjuje se na 170 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos. Ovaj osumnjičenik je do sada evidentiran kao počinitelj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, nasilničkog ponašanja i prometnih delikata. Jučer je uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.



Pisane vijesti