Policijski Sv. Nikola darivao djecu u Puli

U dvorište Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, danas je na policijskom motociklu i pod policijskom pratnjom pristigao Sveti Nikola

Foto: PU istarska

Zaštitnik pomoraca pristigao je svojim brodom u Pulu te je pozvao policijske službenike da mu pomognu pronaći djecu kako bi im uručio poklone. Policajce i Svetog Nikolu dočekali su mališani iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i štićenici Kuće milosrđa Majmajola, a Svetom Nikoli poklone su pomogli podijeliti načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot i njegovi suradnici.
 
Naime, Policijska uprava istarska je i ove godine u predblagdansko vrijeme, kako bi pokazala da su policijski službenici prijatelji djece, organizirala humanitarnu akciju ''Budi nekom djetetu Sveti Nikola''. Akciji su se odazvali gotovo svi policijski službenici te državni službenici i namještenici u policijskoj upravi i svim policijskim postajama u Istri, koji su marljivo prikupljali poklone za djecu s teškoćama u razvoju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Osim djelatnika Policijske uprave istarske, humanitarnoj akciji odazvali su se i članovi Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra tako da je u svega tjedan dana pripremljeno oko 700 paketa za djecu.
 
Sveti Nikola, kojeg je za ovu priliku ponovno utjelovio pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula-Pola Dubravko Šlibar, dio paketa podijelio je djeci koja su ga dočekala u Dnevnom centru za rehabilitaciju, a da cijeli doček Svetog Nikole protekne u najboljem redu pobrinuo se One man band Cile – Mile Cvijanović koji je pjesmom zabavljao okupljenu djecu, dok je program vodila glumica i voditeljica Katja Rabar.
 
Sveti Nikola potom je obišao mališane u Školi za odgoj i obrazovanje Pula i Centru za rehabilitaciju Down sindrom centar Pula, a s obzirom da neka djeca možda nemaju nekoga tko bi im u čizmici ostavio poklone, Sveti Nikola uputio se i u Dječji dom Ruža Petrović kako bi i tamo obradovao mališane i donio im brojne slatkiše i igračke.
 
Budući da su se djelatnici Policijske uprave istarske doista iskazali u prikupljanju poklona, dio darova dobili su i štićenici Sigurne kuće Istra, dok će preostale darove dobiti djeca iz Centra Liče Faraguna Labin, koje će Sveti Nikola posjetiti sutra u pratnji policijskih službenika u njihovom centru u Labinu.


Pisane vijesti | Društvo i zajednica