Položeni vijenci na Mirogoju u povodu Dana neovisnosti

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/polaganje05.jpg

U vladinom izaslanstvu bili su ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelić i ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U povodu Dana neovisnosti, 8. listopada, danas su predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica vlade Jadranka Kosor položili vijence i odali počast kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na groblju Mirogoju, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U izaslanstvu Hrvatskog sabora bili su i potpredsjednik Vladimir Šeks i zastupnik Zlatko Koračević.

U vladinom izaslanstvu bili su ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelić i ministar obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Oliverom Grbićem.

Predsjednik Republike Ivo Josipović položio je vijenac i na grob Narodnih heroja na Mirogoju, na grob bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivice Račana te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.



Pisane vijesti