Potpora prvenstvu Hrvatske u združenoj odbojci

Slika topvijesti/2014/Studeni/odbojka.jpg

Policijska škola suradnjom sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske potiče senzibilitet prema osobama s posebnim potrebama i pružanje potpore koja im je potrebna za podizanje kvalitete života i ravnopravno uključivanje u zajednicu. 

Polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014./2015. sudjelovali su u četvrtak, 30. listopada, na prvenstvu Hrvatske u združenoj odbojci u Domu za djecu i mladež Tuškanac.

Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske kao dio programa Unified Sports u okviru međunarodne organizacije Special Olympics International. Polaznici su se natjecali u mješovitim timovima zajedno sa sportašima iz osam timova sudionika prvenstva. Zajednički su odigrali utakmice i naposljetku primili zaslužene medalje i priznanja. 

Tijekom prvenstva provodila se i akcija „Zdravi sportaš“, također dio međunarodnog programa Special Olympics Healthy Athletes, te se moglo izmjeriti visinu tlaka, gustoću kostiju i dobiti savjete o zdravoj prehrani.

Policijska škola „Josip Jović“ suradnjom sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske potiče senzibilitet prema osobama s posebnim potrebama i pružanje potpore koja im je potrebna za podizanje kvalitete života i ravnopravno uključivanje u zajednicu.

Sportaše s posebnim potrebama u sportskim, ali i životnim utakmicama vodi slogan: “Dopustite mi da pobijedim, ako ne pobijedim, podržite me da budem hrabar u pokušaju.



Pisane vijesti