Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović na Danu Ivanić-Grada

Na predstavljanju projekata i potpisivanju ugovora povodom Dana Ivanić-Grada, uz potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova kao izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske, sudjelovali su i ministar državne imovine Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić  

Foto: MUP

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović potpisao je Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Ivanić-Grad koja teritorijalno pripada Policijskoj upravi zagrebačkoj dok je ispred grada Ivanić-Grada sporazum potpisao gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Ministar Banožić i gradonačelnik potpisali su Ugovor kojim Republika Hrvatska daruje zemljišta vrijedna 357.100,00 kuna Ivanić-Gradu za izgradnju prometnice s pratećom infrastrukturom u Poduzetničkoj zoni kojim će se poboljšati prometna povezanost.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. - „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ i Ugovora o sufinanciranju projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Ivanić-Grad“ potpisali su ministar Ćorić, direktor Hrvatskih voda Đuroković i Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije.

Nakon potpisivanja ministar Božinović naglasio je da „premda nas je u posljednje vrijeme uhvatila kriza, nije sve stalo. Pogotovo nije stalo ulaganje Vlade Republike Hrvatske u jedinice regionalne i lokalne samouprave. Zbog toga mi je uistinu zadovoljstvo da smo i danas vidjeli da naši planirani projekti idu predviđenom dinamikom kakva je bila i na početku godine; ili kad govorimo o ovim većim projektima možda i godinu, dvije unaprijed.“

Naglasak je bio i na sigurnosti „kojoj smo u mandatu ove Vlade prišli na jedan sveobuhvatan način i dali joj onu dimenziju koju sigurnost danas mora imati u svakoj državi, a to je očuvanje radnih mjesta, očuvanje i stvaranje perspektive gospodarskog rasta, ali i ona osnovna fizička sigurnost koju mi, na ovim prostorima, dobro znamo, od Domovinskog rata do našeg heroja Rudolfa Perešina, pa kroz suočavanje sa suvremenim izazovima našoj sigurnosti, ne samo koronavirusom, nego i ilegalnim migracijama“, zaključio je ministar Božinović.

 

Pisane vijesti | Suradnja | Nabava i investicije