Povratak policijskih službenika Apatia i Totha iz mirovne misije UNMIT – Istočni Timor

Slika topvijesti/2011/OZUJAK/Istocni-Timor.gif

Policijski službenici Slaven Toth iz PU zagrebačke i Dalibor Apati iz PU osječko-baranjske doputovali su danas iz istočnog Timora u Zagreb nakon isteka 18-mjesečnog mandata u mirovnoj misiji UNMIT – Istočni Timor.

Policijski službenici Slaven Toth iz PU zagrebačke  i Dalibor Apati iz PU osječko-baranjske doputovali su danas iz istočnog Timora u Zagreb nakon isteka 18-mjesečnog mandata u mirovnoj misiji UNMIT – Istočni Timor. Tamo ih je dočekao Branko Jurčević, zapovjednik hrvatskog kontingenta, inače pripadnik jedinice specijalne policije osječko baranjske uprave. U misiju su pristupili samovoljno.

Policijski službenik Dalibor Apati tamo je bio pet mjeseci u patroli, a nakon toga obavljao je poslove neposredne zaštite. Policijski službenik Slaven Toth također je dva mjeseca bio u patroli pa je prešao u jedinicu za provođenje istrage. Kontaktirali su s ostalim hrvatskim policijskim službenicima koji su također u istoimenoj misiji te su izjavili da su ostvarili korektnu i poslovnu suradnju s policijskim službenicima iz ostali zemalja. Povratkom u domovinu oba policijska službenika nakon zasluženog odmora, vratit će se na svoja prijašnja radna mjesta.



Pisane vijesti