Predavanje u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Sisku

Slika topvijesti/godina2010/studeni/sisak.jpg

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak  jučer je za članove Teens kluba organizirano predavanje na temu Ovisnost o internetu, u sklopu kojega je bilo riječi o aktualnoj akciji "Živim život bez nasilja" koje su nositelji MUP i Ujedinjeni narodi u RH.

Na predavanju, koje je vodila socijalni pedagog mr. sc. Daša Poredoš-Lavor govorilo se o mogućnostima razvoja ovisnosti o računalnim sadržajima, Facebooku, uporabi mobitela i sl., te izravnim štetnim posljedicama po zdravlje i svakodnevno funkcioniranje - školski (ne)uspjeh, fizičko otuđenje iz socijalne okoline, komplikacije u komunikacijskim odnosima, zanemarivanje zdravlja i higijene i sl.

Djeca i mladi upoznati su i s ulogom kontakt-policajca u zajednici. Tako su imali niz zanimljivih pitanja za nazočnog sisačkog kontakt-policajca Ivicu Krnica, poput kako je u pritvoru, do koliko sati se može izlaziti, kako se javlja roditeljima kada se nešto dogodi, koje su posljedice točenja alkohola mladima i drugo.

Mladi sudionici Teens kluba, koji su bili vrlo aktivni u diskusiji, predložili su i nove teme za sljedeće susrete: alkoholizam i droge u mladih, anoreksija i bulimija, komunikacija s roditeljima i slično.



Pisane vijesti