Predsjednica Vlade Jadranka Kosor povodom Dana policije primila visoko izaslanstvo MUP-a

Slika topvijesti/godina2010/RUJAN/DAN_POLICIJE/premijerka06.jpg

Predsjednica Kosor svim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova čestitala je njihov dan u svoje i u ime cijele Vlade, nakon čega im se obratila prigodnim govorom.

Povodom Dana policije, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas je u Banskim dvorima primila najviše dužnosnike MUP-a i Ravnateljstva policije, na čelu s ministrom Tomislavom Karamarkom. Svečanom prijemu nazočili su i ministri te potpredsjednici Vlade Božidar Pankretić, Ivan Šuker, Darko Milinović i Slobodan Uzelac.

Predsjednica Kosor svim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova čestitala je njihov dan u svoje i u ime cijele Vlade, nakon čega im se obratila prigodnim govorom. „Vi ste zaista predstavnici one snage u Hrvatskoj koja za sve nas od neprocjenjive vrijednosti zbog toga što čuvate mir, red i dostojanstvo svakog čovjeka i građana. Ja vam zahvaljujem na radu i ustrajnosti. Svaki hrvatski policajac zaista zaslužuje poštovanje. Ne da samo profesionalno radite svoj posao, vi u svoj posao unosite i više od toga, ljubav i poštovanje, a bez takvog odnosa prema ovom poslu on se ne može obavljati. Želim zahvaliti na svemu što djelatnici MUP-a čine, osobito za čuvanje sigurnosti u prometu. Posebno danas želim istaknuti i vašu angažiranost i predanost u borbi protiv obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama. Tu vas pozivam da budete još budniji“, obratila se nazočnima predsjednica Vlade i nastavila: „Pozivam vas još jednom danas na beskompromisnu borbu protiv svih oblika kriminala i korupcije. Želim vas potaknuti da taj posao radite bez ikakvog straha, bez ičijeg utjecaja, osobito političkog.“ Posebnu zahvalu Kosor je uputila ministru Karamarku koji predano i sa jednakom snagom radi na borbi protiv korupcije iako biva i vrijeđan i ponižavan sa političke pozornice i drugih strana: „Ustrajte i dalje u svom poslu, bez obzira kuda tragovi vode, a vode u raznim smjerovima. U tom smislu ne smije biti niti pritisaka, niti utjecaja, ni straha, ni posustajanja. Ne smijemo učiniti ni jedan korak unatrag, smijemo koračati samo prema naprijed. Na vama je da budete ustrajni, a od Vlade RH imat ćete bezuvjetnu potporu. Činimo to zajedno  zbog svakog stanovnika ove zemlje, zbog naše djece, zbog Josipa Jovića, zbog svih onih koji su gradili slobodnu Hrvatsku, zbog njihovih obitelji.“

Zahvaljujući predsjednici na velikoj potpori i na svemu što Vlada čini za MUP i hrvatsku policiju ministar Karamarko posebno je istaknuo kako se MUP kao nikada do sada uhvatio u koštac sa svim oblicima kriminaliteta i korupcije koji razaraju naše društvo i gospodarstvo.  „Kako je bila velika žrtva hrvatske policije u Domovinskom ratu tako i danas, petnaest godina poslije. Policija vrši i obavlja tešku, požrtvovnu i pogibeljnu borbu protiv svih oblika kriminala. Uvjeravam Vas da je hrvatska policija u toj borbi, koju i Vi ističete, dosljedna. Da je tome tako potvrđuje činjenica da je u proteklih dvadeset godina u borbi protiv kriminala 19 policijskih službenika izgubilo svoje živote. Upravo zato što u borbu protiv kriminala ulažemo velike žrtve i napore nije nam svejedno što će se s kriminalom kojeg mi razotkrijemo događati kasnije, po njegovu otkriću. Hoće li biti doista pravodobno i zadovoljavajuće sankcioniran“ naglasio je ministar i dodao: „Teško je sažeti ukratko što je hrvatska policija postigla ali moram istaknuti da je broj ubojstava i broj još nerazriješenih ubojstava iz jedne godine najmanji je u posljednje 33 godine, dok je broj smrtno stradalih osoba u prometu najmanji u posljednje 44 godine.“ Iako je statistika u svim segmentima brojna, ova dva podatka predočavaju samo dio vrijednosti uspjeha hrvatskog MUP-a.

Prije zajedničkog fotografiranja predsjednik Udruge ATJ Lučko Mladen Grgić u znak zahvale predsjednici Vlade uručio je poklon, medaljon blaženog Alojzija Stepinca po kojem je i nedavno sagrađena kapelica sjedištu ATJ Lučko dobila ime.



Pisane vijesti