Predstavljena brošura Živim život bez nasilja u Šibeniku

Slika topvijesti/2015/listopad/PUSKbrosuraPNZ/naslov.jpg

Ova brošura rezultat je dugogodišnjeg zajedničkog rada Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u preventivnom projektu "Živim život bez nasilja", koji se s ciljem sprječavanja nasilja provodi među mladima u cijeloj Hrvatskoj. Policajci su nakon toga s partnerima "Mak Theatar" i "Jumicar" za učenike prvih i drugih razreda održali bogati interaktivni program u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove". Uz Sandru Veber, Ivicu Kostanića, Veru Šutalo, Zorana Smolića i Natka Duvnjaka, ovom programu

Foto: PU šibensko-kninska
 
Danas je u osnovnoj školi "Jurja Dalmatinca" u Šibeniku održan raznovrsni spektar zajedničkih preventivnih aktivnosti Ravnateljstva policije, Policijske uprave šibensko-kninske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i partnera.
 
Voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber, načelnica Sektora za zajedničke polove i programe Uprave za standard, strategije i posebne programe Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Vera Šutalo, iz Ravnateljstva policije Nikša Jelovčić, ravnatelj OŠ "Jurja Dalmatinca" Natko Duvnjak, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić i zamjenik župana Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, uz nazočnost medija, predstavili su učenicima 7. i 8. razreda novoizrađenu brošuru "Živim život bez nasilja" u okviru istoimenog nacionalnog preventivnog projekta. Ova brošura rezultat je dugogodišnjeg zajedničkog rada Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u preventivnom projektu "Živim život bez nasilja", koji se s ciljem sprječavanja nasilja provodi među mladima u cijeloj Hrvatskoj.
 
Policajci su nakon toga s partnerima "Mak Theatar", "Jumicar" i Gradskim društvom Crvenog križa Šibenikza učenike prvih i drugih  razreda održali bogati interaktivni program u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove". Uz Sandru Veber, Ivicu Kostanića, Veru Šutalo, Zorana Smolića i Natka Duvnjaka, ovom programu za stotinjak djece nižih razreda osnovne škole nazočili su brojni uzvanici, među kojima i pročelnica Županijskog ureda za prosvjetu,znanost i kulturu Dijana Ercegović, Božidar Baus u ime Grada Šibenika, voditeljica Službe za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Ivana Pilko Čunčić te članovi vijeća za prevenciju Grada Šibenika.
 
Ovom prilikom učenici su pokazali veliki interes i zanimanje za cjelokupni program, a posebno im se svidjelo što su bili u središtu pozornosti.


Pisane vijesti