Predstavljenje redizajnirane web stranice MUP-a RH

Slika topvijesti/godina2010/RUJAN/DAN_POLICIJE/web.jpg

Na Dan policije i svoga zaštitnika sv. Mihaela, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske RH prezentiralo je u Amfiteatru Ravnateljstva policije svoju novu, redizajniranu web stranicu.  

Na Dan policije i svoga zaštitnika sv. Mihaela, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prezentiralo je u Amfiteatru Ravnateljstva policije svoju novu, redizajniranu web stranicu.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec osvrnuo se na prošlost službene internetske stranice te istaknuo kako je prva objavljena 16. svibnja 2001. godine, a redizajnirane su u kolovozu iste godine. Nepromijenjene su ostale do 2006. godine, kada je izrađen projekt novog web-a kojim je svaka od 20 policijskih uprava u RH dobila svoju službenu stranicu.

Izdvajajući novosti na novoj stranici glasnogovornik Borovec je istaknuo kako je nova stranica prilagođena novim potrebama, kako novinara koji prate rad policije i cjelokupnog Ministarstva, tako i građana koji imaju pitanja najčešće vezana uz naše upravne poslove.

Atraktivnosti svakako pridonose izdvojene top vijesti koje se na naslovnici izmjenjuju uz popratne fotografije.  

Novinarima koji prate rad Ministarstva unutarnjih poslova namijenjena je rubrika Press – tu će moći pronaći sve materijale od najava, priopćenja, fotografija i video materijala u kvalitetnoj rezoluciji za preuzimanje, zahtjeva za intervju, do govora koje su povodom određenih događaja održali ministar, glavni ravnatelj policije te njihovi suradnici i pomoćnici, odnosno zamjenici. Najbitnije i najkorisnije novinarima svakako će se pokazati najave događaja, kao kalendarski prikaz aktivnosti, čijim odabirom mogu vidjeti program predviđen povodom tog događaja.  

Novost je i MUP TV – službenim kanalom na Youtube stranicu pridružili smo se i drugim policijama u regiji i svijetu, koje se publici približavaju preko moćnog Youtube medija. Video materijali, koje ekskluzivno posjeduje i snima samo policija, nalaze se ovdje i u najkraćem mogućem vremenu će biti dostupni našim korisnicima.

Glasnogovornik Borovec podsjetio je na činjenicu da nisu zaboravljeni mnogobrojni fanovi policijskog zanimanja kojima smo u fotogaleriji pripremili pregršt atraktivnih fotografija svih rodova policije od temeljne, Interventne, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Specijalne policije, te fotografije policijske opreme i naoružanja.

Cilj naše wallpaper galerije jest da se na vašim računalima u budućnosti pronađu fotografije hrvatske policije.

Istakli smo rubrike Tjeralice i nestale osobe – kao i rubriku Građani detektivi. To je mjesto na kojem naše građane tražimo za pomoć u otkrivanju počinitelja kaznenih djela, bilo da posjedujemo fotografiju, bilo video snimak nadzorne kamere.

Službeno glasilo MIR, UGLED, POVJERENJE – pronašlo je sada svoju arhivu na jednom mjestu gdje su vam dostupni svi brojevi, njih 42. Na kraju prezentacije nove redizajnirane web stranice glasnogovornik Borovec se zahvalio svim stručnim službama MUP-a na realizaciji ovog hvalevrijednog projekta kao i tvrtci Globaldizajn.

Cilj nam je biti relevantan i brz izvor informacija, portal po mjeri naših korisnika, zaključio je Krunoslav Borovec.



Pisane vijesti