Predstavnica MUP-a u pratnji hrvatske reprezentacije na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dhabiju

Hrvatsku reprezentaciju Svjetskih ljetnih igara Specijalne olimpijade čini 12 natjecatelja koji se natječu u četiri sporta

FOTO: MUP

Ujedinjeni Arapski Emirati domaćini su Svjetskih ljetnih igra Specijalne olimpijade koje se održavaju od 14. do 21. ožujka u Abu Dhabiju. To je prvi put da se Specijalna olimpijada održava na Bliskom istoku od njezina osnivanja prije više od 50 godina.

Hrvatsku reprezentaciju na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade čini 12 natjecatelja koji se natječu u četiri sporta: atletici, kuglanju, plivanju i stolnom tenisu. S njima je u Abu Dhabiju i policijska službenica Maja Krajcar iz Policijske škole ''Josipa Jovića'', koja godinama sudjeluje u organizaciji Specijalne olimpijade Hrvatske na Policijskoj akademiji.

Naime, više od sto policajaca iz cijelog svijeta, tijekom dva tjedna uoči svečanog otvorenja igara, zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade, promoviraju uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu i poticanje razvijanja njihovih mogućnosti.

Specijalna olimpijada sportsko je udruženje osoba s intelektualnim teškoćama koje promiče tjelesnu aktivnost i afirmaciju kroz sport i druženje za osobe s intelektualnim teškoćama u zajednici. Ministarstvo unutarnjih poslova kao član međunarodne organizacije The Law Enforcement Torch Run podupire rad Specijalne olimpijade i njezine sportaše kroz partnerstvo u združenim sportovima i promicanje svijesti o osobama s intelektualnim teškoćama koje su ravnopravni članovi zajednice. Suradnja Specijalne olimpijade Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova temelji se na sporazumu iz 2014. godine, a cilj je pružanje potpore sportašima s intelektualnim teškoćama u njihovoj afirmaciji kroz sportske aktivnosti.

Na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade nastupit će više od 7000 natjecatelja iz više od 170 zemlja svijeta koji se natječu u nizu sportova. Svečanost otvaranja održat će se u četvrtak, 14. ožujka, na Gradskom stadionu Zayed Sports.


Video: Ambasadorica svih natjecatelja na olimpijadi


Video: The Law Enforcement Torch Run

Pisane vijesti | Suradnja