Preventivna akcija „Zajedno možemo više“

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/zajedno.jpg

Policijsku postaju Slavonski Brod obišlo je 30-tak učenika, a dočekali su ih kontakt-policajci, koji su im predstavili rad policije i policajaca kao prijatelja i pomagača.

Policijska uprava brodsko-posavska započela je u suradnji s osnovnim školama provedbu preventivnog programa „Zajedno možemo više“, pod nazivom: „Mogu ako hoću-1“.

U okviru ovog programa policija je tijekom današnjeg dana otvorila vrata za učenike osnovnih škola. U 10 sati prostorije Policijske postaje Slavonski Brod obišlo je 30-tak učenika u pratnji svojih učiteljica, a u 12 sati 50-tak učenika. Učenike su dočekali kontakt-policajci, koji su im predstavili rad policije i policajaca kao prijatelja i pomagača. Pojasnili su im što je policija, čime se bavi, što su joj glavni poslovi. Ukratko su govorili o kažnjivim i štetnim radnjama, te štetnosti alkohola, cigareta i droga, ali i noćnim izlascima ukoliko nemaju 16 godina

Učenici su prošetali službenim prostorijama i razgledavali opremu i tehniku koju koristi policija u svom radu, a na njihove upite spremno su odgovarali kontakt-policajci. I u idućem razdoblju slijedi upoznavanje djece s policijskim poslovima i učenje o samozaštitnom ponašanju.



Pisane vijesti