Prijavljena za utaju poreza

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac11.jpg

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjom direktoricom tvrtke iz Rijeke zbog sumnje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjom direktoricom tvrtke iz Rijeke zbog sumnje da je počinila kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Policija je sumnjiči da je u vremenu od početka travnja 2011. do kraja prosinca 2013. godine u financijskim izvješćima iskazala netočne podatke o činjenicama bitnim za utvrđivanje iznosa poreznih obveza. Ovim je Državni proračun Republike Hrvatske oštetila za više od dva milijuna kuna, za koji iznos je spomenutoj tvrtki ostvarila protupravnu imovinsku korist.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela utaja poreza ili carine te za kazneno djelo povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, dok je spomenuta tvrtka prijavljena za kazneno djelo utaja poreza ili carine.



Pisane vijesti