Prijavljeni za razbojništvo na pumpi

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/lisice_i_pistolj2.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske su u suradnji s PU zagrebačkom dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 19-godišnjakom koje se sumnjiči da su u kolovozu u Zatonu uporabom pištolja počinili razbojništvo u benzinskoj postaji. Tom prilikom otuđili su više od 200 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.
 
Naime, policija 31-godišnjaka sumnjiči da je prethodno u Zagrebu nabavio pištolj za počinjenje razbojništva, a 19-godišnjaka da je na području Zagreba unajmio VW Golf na kojega su prije razbojništva montirali ukradene registracijske pločice. Osim toga, policija 19-godišnjaka sumnjiči da je u dogovoru s 31-godišnjakom Golfom došao do benzinske postaje i od zaposlenika uz prijetnju pištoljem otuđio novac.
 
Nakon razbojništva unajmljenim automobilom, pobjegli su u pravcu Zagreba gdje su naknadno podijelili otuđeni novac, kojim su kasnije kupili automobil i motocikl.
 
Policajci su 31-godišnjaka i 19-godišnjaka uhitili prošlog tjedna u Zagrebu, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su privedeni sucu istrage Županijskog u Zadru uz kaznenu prijavu zbog razbojništva.


Pisane vijesti