Prijevara prlikom kupnje putem interneta

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVI_MEDIJI_I_RACUNALNI_KRIMINAL/internet.jpg

U Policijskoj postaji Čakovec, 24 studenog, 39-godišnjak prijavio je prijevaru prilikom kupnje putem interneta.

 Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Čakovec, 24 studenog, 39-godišnjak prijavio je prijevaru prilikom kupnje putem interneta. Naveo je kako je početkom studenoga na jednoj internetskoj stranici pronašao oglas o prodaji PVC stolarije. Putem brojeva telefona u oglasu stupio je u kontakt s muškom osobom, te dogovorio kupnju stolarije za iznos od nekoliko tisuća kuna. Ne sluteći da bi se moglo raditi o prijevari, uplatio je predujam na račun muškarca s kojim je dogovorio kupnju. Nakon toga prodavatelj nije isporučio stolariju niti se je javljao na telefonske pozive, zbog čega je 39-godišnjak slučaj prijavio policiji. Kriminalistička istraživanja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja, ako i identiteta nepoznatog prodavatelja se nastavljaju.

Građani budite oprezni prilikom kupovine preko interneta!

Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi a čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezniji i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase. Ne kupujete skuplje stvari od osoba koje ne žive u vašoj blizini te ne postoji mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu trebala bi biti upozorenje da se radi o mogućoj prijevari.

Ukoliko se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti sve mjere i radnje da se počinitelj otkrije, te ovisno o nastaloj šteti pokrenut će se odgovarajući postupak.

O prijevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.



Pisane vijesti