Prijevara sa pronalaskom zlatne ogrlice

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/IMOVINSKI_DELIKTI/nakit14.jpg

Utvrđeno je da se ne radi o zlatnoj ogrlici već o bezvrijednom nakitu. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela. 

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 72-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznatog muškarca. Ona je jučer, 16. travnja oko 18.30 sati na Kapucinskom trgu u Varaždinu zajedno s nepoznatim muškarcem pronašla ogrlicu zlatne boje. Navedeni joj je nakon pronalaska rekao da je ogrlica zlatna i da vrijedi oko tisuću eura, te da je ona zadrži, a njemu kao dio nagrade preda iznos od nekoliko tisuća kuna, što je i učinila.

Naknadno je provjerom u jednoj zlatarskoj radnji utvrdila da se ne radi o zlatnoj ogrlici već o bezvrijednom nakitu. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Skrećemo pozornost građanima da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također savjetujemo da o navedenom skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara.



Pisane vijesti