Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_SD/novac02.jpg

 Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Sumnjiči se da je da je u svojstvu direktora trgovačkog društva u prosincu 2009. zaključio predugovor o kupnji montažne kuće sa tada 62-godišnjakinjom. Ugovorom

FOTO: ilustracija 

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom. Sumnjiči se da je  da je u svojstvu direktora trgovačkog društva u prosincu 2009. zaključio predugovor o kupnji montažne kuće sa tada 62-godišnjakinjom. Ugovorom se obvezao izraditi izvedbeni i glavni projekt za dobivanje uvjeta za građenje za što je navedena uplatila ugovoreni iznos od 29 tisuća kuna od čega je osumnjičeni uplatio  arhitektu samo dio iznosa dok je neosnovano zadržao za sebe iznos nešto veći od 22 tisuće kuna pri tome održavajući u zabludi oštećenu da će joj novac vratiti. Nadalje, spomenuti 47-godišnjak je propustio podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom premda je poslovni račun  u neprekidnoj blokadi od kraja 2013. dok nepodmirene obveze prema vjerovnicima iznose više stotina tisuća kuna.

Protiv navedenoga je podnijeta kaznena prijava iz čl. 247.Kaznenog zakona i  čl. 626. Zakona o trgovačkim društvima nadležnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti