PRIOPĆENJE PU ZAGREBAČKE - OTKRIVENI KRADLJIVCI SIMPA BONOVA

Zagreb - dana 05. svibnja 2002. godine u ranim jutarnjim satima izvršeno je kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u prostorije poduzeća "Roberto" d.o.o. u Zagrebu, kojom prilikom su NN počinitelji iz prostorija poduzeća otuđili veću količinu Simpa bonova u ukupnoj vrijednosti od oko 3.800.000,00 kuna. Kriminalističkom obradom ovog kaznenog djela policijski službenici PU zagrebačke uspjeli su na zagrebačkom ilegalnom tržištu identificirati određenu količinu ukradenih bonova po njihovim serijskim brojevima. Do sada su u službene prostorije kriminalističke policije na kriminalističku obradu privedeni Krešo V. (27), Antun G. (26), Željko K. (32), Goran B. (24), Zoran K. (34) i Saša K. (27) za koje je utvrđeno da su preprodavali ukradene bonove. Isto tako, u suradnji PU zagrebačke i PU splitsko-dalmatinske utvrđeno je da je jedan dio ukradenih bonova završio na području Imotskog gdje su pretragom pronađeni i oduzeti od nekoliko osoba. Također, kriminalističkom obradom su prikupljene činjenice koje upućuju na osnovanu sumnju da je jedan od provalnika u prostorije poduzeća "Roberto", Miroslav T. (31) koji je u bijegu i za kojim raspisana tjeralica, a protiv njega je podnijeta i kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku. Pronađeni bonovi u vrijednosti od oko 350 tisuća kuna vraćeni su oštećenom poduzeću.

Zagreb - dana 05. svibnja 2002. godine u ranim jutarnjim satima izvršeno je kazneno djelo teške krađe provaljivanjem u prostorije poduzeća "Roberto" d.o.o. u Zagrebu, kojom prilikom su NN počinitelji iz prostorija poduzeća otuđili veću količinu Simpa bonova u ukupnoj vrijednosti od oko 3.800.000,00 kuna.
Kriminalističkom obradom ovog kaznenog djela policijski službenici PU zagrebačke uspjeli su na zagrebačkom ilegalnom tržištu identificirati određenu količinu ukradenih bonova po njihovim serijskim brojevima.
Do sada su u službene prostorije kriminalističke policije na kriminalističku obradu privedeni Krešo V. (27), Antun G. (26), Željko K. (32), Goran B. (24), Zoran K. (34) i Saša K. (27) za koje je utvrđeno da su preprodavali ukradene bonove.
Isto tako, u suradnji PU zagrebačke i PU splitsko-dalmatinske utvrđeno je da je jedan dio ukradenih bonova završio na području Imotskog gdje su pretragom pronađeni i oduzeti od nekoliko osoba.
Također, kriminalističkom obradom su prikupljene činjenice koje upućuju na osnovanu sumnju da je jedan od provalnika u prostorije poduzeća "Roberto", Miroslav T. (31) koji je u bijegu i za kojim raspisana tjeralica, a protiv njega je podnijeta i kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku.
Pronađeni bonovi u vrijednosti od oko 350 tisuća kuna vraćeni su oštećenom poduzeću.

Stranica