PRIOPĆENJE PU ZAGREBAČKE - OTKRIVENI KRIJUMČARI CIGARETA

Zagreb - dana 06. lipnja 2002. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, dovršili su kriminalističku obradu u kojoj je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su Gojko B. (40) i Damir H. (20) s još jednom neidentificiranom osobom počinili kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine kažnjiva po člancima 298 i 297. Kaznenog zakona RH, počinjenih na štetu proračuna RH, a Damir H. sam kazneno djelo zlouporaba opojnih droga kažnjivo po članku 173. KZ-a RH. Naime, provedenom kriminalističkom obradom, utvrđeno je da su u periodu od početka ožujka do početka lipnja 2002. godine, Gojko i Damir s još jednom neidentificiranom osobom organizirali prevoženje većih količina cigareta iz BiH u Hrvatsku, izbjegavajući pritom carinski nadzor, te ih smještali u prethodno unajmljene skladišne prostore na području grada Zagreba, odakle su ih u manjim količinama distribuirali daljnjim posrednicima radi ilegalne prodaje na zagrebačkom tržištu. Tijekom kriminalističke obrade, a po nalogu Istražnog suca izvršena je pretraga obiteljske kuće u kojoj živi Damir te je pronađeno ukupno 3.213 šteka cigareta domaće i strane proizvodnje. Pored cigareta pronađena je i manja količina marihuane, za čije posjedovanje je osumnjičen Damir. Pored toga u još dva skladišta na području naselja Resnik, pronađene su još 5.854 šteke ilegalnih cigareta. Preprodajom ovih cigareta na ilegalnom tržištu proračun RH bio bi oštećen za najmanje 1.100.000,00 kuna. Zbog okolnosti izvršenja kaznenih djela Gojko B. i Damir H. su uz kaznenu prijavu privedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Zagreb - dana 06. lipnja 2002. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, dovršili su kriminalističku obradu u kojoj je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su Gojko B. (40) i Damir H. (20) s još jednom neidentificiranom osobom počinili kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine kažnjiva po člancima 298 i 297. Kaznenog zakona RH, počinjenih na štetu proračuna RH, a Damir H. sam kazneno djelo zlouporaba opojnih droga kažnjivo po članku 173. KZ-a RH.
Naime, provedenom kriminalističkom obradom, utvrđeno je da su u periodu od početka ožujka do početka lipnja 2002. godine, Gojko i Damir s još jednom neidentificiranom osobom organizirali prevoženje većih količina cigareta iz BiH u Hrvatsku, izbjegavajući pritom carinski nadzor, te ih smještali u prethodno unajmljene skladišne prostore na području grada Zagreba, odakle su ih u manjim količinama distribuirali daljnjim posrednicima radi ilegalne prodaje na zagrebačkom tržištu.
Tijekom kriminalističke obrade, a po nalogu Istražnog suca izvršena je pretraga obiteljske kuće u kojoj živi Damir te je pronađeno ukupno 3.213 šteka cigareta domaće i strane proizvodnje.
Pored cigareta pronađena je i manja količina marihuane, za čije posjedovanje je osumnjičen Damir.
Pored toga u još dva skladišta na području naselja Resnik, pronađene su još 5.854 šteke ilegalnih cigareta.
Preprodajom ovih cigareta na ilegalnom tržištu proračun RH bio bi oštećen za najmanje 1.100.000,00 kuna.
Zbog okolnosti izvršenja kaznenih djela Gojko B. i Damir H. su uz kaznenu prijavu privedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Stranica