Priopćenje za javnost

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/policija_grb.jpg

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja provođenog od strane policijskih službenika PNUSKOK-a i SSKOK-a Split u suradnji sa policijom Kraljevine Nizozemske, pol

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja provođenog od strane  policijskih službenika PNUSKOK-a i SSKOK-a Split u suradnji sa policijom Kraljevine Nizozemske, policijski službenici SSKOK-a Split su 7. siječnja 2015. uhitili osam državljana Republike Hrvatske i jednog državljanina Kraljevine Nizozemske zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 2. Kaznenog zakona.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više pretraga osoba, domova i vozila kojom prilikom je pronađena veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava namijenjenog za krijumčarenje na područje Kraljevine Nizozemske.

Obzirom da postupanje na području Kraljevine Nizozemske još uvijek traje, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi više detalja o samom kriminalističkom istraživanju. No, Ravnateljstvo policije planira detaljnije upoznati javnost na konferenciji za medije koja bi se trebala održati u narednim danima. 



Pisane vijesti