Priopćenje za medije

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MUP_ILUSTRACIJE/mup_grb.jpg

Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova provela je izvanredni nadzor u slučaju postupanja policijskih službenika u događaju u kojem je jedan od sudionika bio i gospodin Tomislav Saucha.

Izvješćujemo javnost da je Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova provela izvanredni nadzor u slučaju postupanja policijskih službenika u događaju u kojem je jedan od sudionika bio i gospodin Tomislav Saucha.

Zaključci provedenog izvanrednog nadzora su da policijski službenik koji je postupao prema gospodinu Tomislavu Sauchi nije postupio protivno zakonskim propisima, dok policijski službenik koji je postupao prema gospodinu Saši Đujiću nije poštivao odredbu Pravilnika o načinu policijskog postupanja koja se odnosi na uljudno ophođenje prema građanima.

U dijelu koji se odnosi na način i sadržaj komunikacije policijskog službenika i gospodina Tomislava Sauche prikupljene su kontradiktorne izjave očevidaca. No, kako je neposredno opažanje policijskog službenika temelj za podnošenje prijave prekršaja ili kaznenog djela, sve okolnosti koje se odnose na činjenicu da li je ili nije počinjen prekršaj će se utvrđivati u prekršajnom postupku pred mjerodavnim Prekršajnim sudom.



Pisane vijesti