Priopćenje za medije MUP-a RH

U vezi brojnih medijskih natpisa i javnih prozivanja policije i čelnika Ministarstva unutarnjih poslova RH zbog činjenice da je Ivo Sanader jutros u 11.10 sati preko MGCP Bregana izašao iz Republike Hrvatske ističemo kako u tom trenutku policija nije imala nikakav zakonski osnov da se Ivi Sanaderu ograniče prava zagarantirana imunitetom kao i da mu se zabrani izlazak iz zemlje.

U vezi brojnih medijskih natpisa i javnih prozivanja policije i čelnika Ministarstva unutarnjih poslova RH zbog činjenice da je Ivo Sanader jutros u 11.10 sati preko MGCP Bregana izašao iz Republike Hrvatske ističemo kako u tom trenutku policija nije imala nikakav zakonski osnov da se  Ivi Sanaderu ograniče prava zagarantirana imunitetom kao i da mu se zabrani izlazak iz zemlje.

Da je kojim slučajem Ivo Sanader u tom trenutku bio zadržan od strane policije radilo bi se o protupravnom oduzimanju slobode što predstavlja kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Napominjemo kako policija surađuje te je u stalnoj koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i da će iskoristiti svaki zakonski instrument, pa i raspisivanje međunarodne tjeralice, za osiguranje nazočnosti okrivljenika u kaznenom postupku.  

Zakonitost rada policije jedno je od temeljnih načela te nije opravdano očekivati da će policija u određenim situacijama postupati protivno zakonskim odredbama. 

 GLASNOGOVORNIK - Krunoslav Borovec



Pisane vijesti