Priveden zbog 18 kaznenih djela

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/istra_policija2.jpg

Policijska uprava istarska dovršila je kriminalističko istraživanje 23-godišnjaka i utvrdila sumnju da je počinio 18 kaznenih djela. Počinio je kazneno djelo tjelesne ozljede, prijetnje, dva kaznena djela oštećenja tuđih stvari, 13 teških krađa od kojih su dvije u pokušaju te jednu krađu. 

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska dovršila je kriminalističko istraživanje 23-godišnjaka i utvrdila sumnju da je počinio 18 kaznenih djela. Počinio je kazneno djelo tjelesne ozljede, prijetnje, dva kaznena djela oštećenja tuđih stvari, 13 teških krađa od kojih su dvije u pokušaju te jednu krađu.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 23-godišnjak, 12. prosinca u Ulici Trg Portarata u Puli verbalno sukobio, a potom fizički napao maloljetnu hrvatsku državljanku i lakše je ozlijedio. Tijekom kriminalističkog istraživanja prijetio je da će usmrtiti više osoba pa se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom odvjetništvu zbog kaznenog djela prijetnje.

Također, utvrđeno je da je 23-godišnjak, od 27. ožujka do 16. prosinca, u Puli počinio više teških krađa i krađa s 19-godišnjakom te dvojicom maloljetnih hrvatskih državljana protiv kojih je ranije podnesena odgovarajuća prijava.

Isto tako policija ga sumnjiči da je u Mletačkoj ulici u Puli,  dva puta provalio u  trgovinu iz koje je otuđio novac, ključeve i karticu od gradskog toaleta. Time je oštetio pravnu osobu iz Pule za još neutvrđeni novčani iznos. Sumnjiči se i da je u Ginzkeyevoj ulici i Ulici Sisplac pokušao provaliti u ugostiteljske objekte iz kojih nije ništa otuđio. U Ulici Veruda provalio je u kiosk te otuđio razne slatkiše oštetivši pravnu osobu iz Zagreba za nekoliko stotina kuna. Dva puta je provalio u kiosk u Ulici Sisplac te otuđio cigarete, alkoholna pića i razne slatkiše čime je oštetio 27-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna. U Kandlerovoj ulici provalio je u trgovinu te otuđio cigarete i razne prehrambene proizvode čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nekoliko tisuća kuna. U Ulici Narodni trg provalio je u štand za prodaju sira te otuđio sireve oštetivši pravnu osobu s područja Marčane za još neutvrđeni novčani iznos. U istoj je ulici u dva navrata provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg je otuđio novac, ključeve i karticu od gradskog toaleta čime je oštetio 62-godišnjaka iz Pule za više stotina kuna. Potom je dva puta u Ulici Giardini provalio u prostorije javnog gradskog toaleta te otuđio novac čime je oštetio pravnu osobu iz Pule i 60-godišnjeg Puljanina za više stotina kuna.

Osim toga, sumnjiči se da je u Ulici Trg 1. Istarske brigade, iz autobusa otuđio novčanik s  novcem čime je oštetio pravnu osobu iz Pule za nekoliko stotina kuna te da je u Paladijevoj ulici i Ulici Hermana Dalmatina oštetio dva automobila. Time je oštetio dvojicu  muškaraca u dobi od 44 i 49 godina za više tisuća kuna.

Osumnjičeni 23-godišnjak je nakon završenog kriminalističkog istraživanja 23. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.



Pisane vijesti