Projekt „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ - liste pružatelja besplatne pravne pomoći

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/mup_eu_shutterstock_106006199_cr.jpg

Na objavljene Javne pozive za pružanje pravne pomoći u 2023. godini pristigle su 33 valjane prijave odvjetnika i pravnika iz udruga registriranih za pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa, s kojima je ovo Ministarstvo potpisalo ugovore te su sačinjene liste prema Upravnim sudovima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu

FOTO: Ilustracija

Dana 29. studenog 2022. godine Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije sklopili su III. dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava radi produljenja provedbe projekta „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju, do 31. prosinaca 2023. godine. 
 
Pravilnikom o besplatnoj pravnoj pomoći u postupku povratka („Narodne novine“ broj: 132/2021), koji je donesen stupanjem na snagu Zakona o strancima („Narodne novine“ broj: 133/20; 114/22; 151/22) je propisano da će ovo Ministarstvo objaviti javni poziv prema sjedištima upravnih sudova radi prijave kandidata zainteresiranih za pružanje pravne pomoći te da će se liste pružatelja pravne pomoći objaviti na službenim internetskim stranicama Ministarstva, na oglasnoj ploči policijskih uprava, policijskih postaja i prihvatnih centara za strance te se dostavlja pružateljima pravne pomoći.
 
Na objavljene Javne pozive za pružanje pravne pomoći u 2023. godini pristigle su 33 valjane prijave odvjetnika i pravnika iz udruga registriranih za pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa, s kojima je ovo Ministarstvo potpisalo ugovore te su sačinjene liste prema Upravnim sudovima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi