Projekt: „Podizanje operativne sposobnosti Protueksplozijske službe nabavom specijalističke opreme i vozila - KBRN“

Slika /A1_WEB_ILUSTRACIJE/EU/eufondovi.jpg

Svrha projekta je podizanje spremnosti za odgovor na suvremene KBRN prijetnje kojima su izloženi javni prostori i kritična infrastruktura kroz nabavu specijalističke KBRN-E opreme i vozila za protueksplozijsku zaštitu

FOTO: ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije je 12. veljače 2024. godine donijela Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta "Podizanje operativne sposobnosti Protueksplozijske službe nabavom specijalističke opreme i vozila - KBRN" u okviru Fonda za unutarnju sigurnost.
 
Svrha ovoga Projekta je podizanje spremnosti za odgovor na suvremene KBRN prijetnje kojima su izloženi javni prostori i kritična infrastruktura, kroz nabavu specijalističke KBRN-E opreme i vozila za protueksplozijsku zaštitu.
 
Nositelj projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Uprava za javni red i sigurnost, Protueksplozijska služba, a korisnici su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu u Upravi za javni red i sigurnost tj. Protueksplozijskoj službi i njezinim regionalnim protueksplozijskim jedinicama Zagreb, Split, Rijeka i Osijek.
 
Projekt će trajati 40 mjeseci, njegov ukupni predviđeni proračun je 3.250.000,00 EUR s PDV-om, dok je postotak EU sufinanciranja 75% ili 2.437.500,00 EUR.
 

Pisane vijesti | Projekti