Prometna nesreća kod Varaždina

 

Na kolniku županijske ceste između naselja Gornji Kuršanec i Kuršanec, 11. prosinca oko 2 sata dogodila se prometna nesreća u kojoj je 37-godišnji vozač iz Kuršanca, upravljajući osobnoim vozilom pod utjecajem alkohola (2,56 g/kg), zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti, na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom.

Vozilo se stoga zanijelo po kolniku te desnim bočnim dijelom vozila udarilo u dvojicu maloljetnih pješaka (rođ. 1995. Godine) iz Kuršanca, koji su hodali uz desni rub kolnika. Od siline udara udara oba pješaka bila su odbačena u polje, a vozilo je sletjelo su s kolnika ulijevo stranu i prevrnulo se.

Uslijed zadobivenih ozljeda jedan od maloljetnih pješaka preminuo je na mjestu događaja, dok je drugi pješak vozilom HMP prevezen u ŽB Čakovec, gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozljede, zbog čega je zadržan na liječenju.

U njihovu društvu bio je i pješak rođ. 1996. godine, također iz Kuršanca, koji srećom nije ozlijeđen. Pješaci nisu bili obilježeni odgovarajućim reflektirajućim prslucima.

Tijelo preminulog pješaka prevezeno je na Odjel patologije ŽB u Čakovcu gdje će se obaviti sudska obdukcija.

Vozač osobnog automobila, koji u prometnoj nesreći nije ozlijeđen, uhićen je i priveden u prostorije Policijske uprave međimurske, a protiv njega će biti podnesena kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće.

 



Pisane vijesti