Prometna nesreća području Slavonskog Broda

 

Na području Slavonskog Broda 24. listopada u 4.10 sati u prometnoj nesreći, koja se dogodila u Zbjegu, smrtno je stradala jedna osoba.

Prometna nesreća se dogodila kad je 31-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom marke VW golf, zbog neprilagođene brzine po izlasku iz zavoja ulijevo izgubio nadzor nad upravljačem i u zanošenju po kolniku sletio preko travnate površine. U daljnjem kretanju prednjim dijelom vozila udario je u stablo oraha, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila, koje se zaustavilo prevrnuto na desnu bočnu stranu u odvodnom kanalu. Prilikom prevrtanja vozila ispao je 22-godišnji putnik, koji je zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja prometne nesreće preminuo. Liječnici su konstatirali smrt u 4.38 sati.

Istražni sudac Županijskog suda je uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva,  obavio očevid uz asistenciju očevidne ekipe Postaje prometne policije. Po nalogu istražnog suca, mrtvo tijelo 22-godišnjaka je prevezeno na Odjel patologije u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje će se sutra obaviti obdukcija. Osobni automobil je prevezen u Postaju prometne policije radi eventualnog daljnjeg vještačenja.

U suradnji sa državnim odvjetništvom, policijski službenici su uhitili vozača i doveli u službene prostorije, gdje će nad njim nakon otriježnjenja provesti kriminalističko istraživanje i podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu.



Pisane vijesti