Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom na D-33

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac01.jpg

U subotu, 27. lipnja oko 17.50 sati na državnoj cesti D-33, između čvora Šibenik i tunela Ploče se dogodila prometna nesreća u kojoj je, od zadobivenih ozljeda oko 18.20 sati preminuo 54-godišnji vozač osobnog automobila Golf, dok je dijete, kao putnik u tom vozilu zadobilo teže i po život opasne ozlijede, zbog čega je prevezeno na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split.  

foto: ilustracija

U subotu, 27. lipnja oko 17.50 sati na državnoj cesti D-33, između čvora Šibenik i tunela Ploče se dogodila prometna nesreća u kojoj je, od zadobivenih ozljeda oko 18.20 sati preminuo 54-godišnji vozač osobnog automobila Golf, dok je dijete, kao putnik u tom vozilu   zadobilo teže i po život opasne ozlijede, zbog čega je prevezeno na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđena i 48-godišnja putnica iz tog vozila, kao i 52-godišnji vozač osobnog automobila Seat Cordoba, koji su nakon pružene liječničke pomoći zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 52-godišnji vozač, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljajući osobnim automobilom Seat Cordoba, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-33 u smjeru Šibenika, nije prilagodio brzinu kretanja zavoju udesno. Uslijed toga je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika namijenjenu prometu vozilima iz suprotnog smjera, gdje je došlo do izravnog sudara s, iz suprotnog smjera, nailazećeg osobnog automobila Golf, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 54-godišnji vozač.

Protiv 52-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće.



Pisane vijesti