Pronađena veća količina oružja i minsko-eksplozivnih sredstava

 

Jučer, 4. srpnja, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda Kutina obavili pretrage dviju kuća u Bročicama i Kričkama na području Novske te osobno vozilo u vlasništvu 52-godišnjeg muškarca te pronašli i oduzeli veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Pronađene su i oduzete dvije automatske puške, poluautomatska puška, puška s užljebljenom cijevi, pištolj, tri prigušivača za puške, deset spremnika za automatsku pušku, kućište automatske puške s rukohvatom i mehanizmom za okidanje, užljebljena cijev automatske puške s ciljnicima, cijev s ležištem i zatvaračem, užljebljena cijev bez ciljnika, 1740 komada raznog puščanog i pištoljskog streljiva, policijska gumena palica te više raznih dijelova za oružje.

Nakon toga je 52-godišnjak uhićen, a provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oružje i streljivo nabavio tijekom Domovinskog rata i od tada nezakonito držao, radi čega je kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Također je tijekom pretrage pronađeno i oružje sa streljivom u cijevi i spremniku, a koje je vlasništvo njegovog 25-godišnjeg sina, za koje on posjeduje oružne listove za držanje i nošenje oružja, međutim to je oružje i streljivo bilo dostupno njegovom ocu koji nema dozvolu za držanje oružja. Pretragom je pronađen i pištolj koji je u vlasništvu 49-godišnjaka iz Slunja za koji on također ima oružni list, međutim pištolj je bio dostupan osobi koja oružni list nema. Pronađeno oružje i streljivo od ostale dvojice je također oduzeto te su protiv njih podneseni optužni prijedlozi po Zakonu o oružju.
 



Pisane vijesti