Protupravna naplata, oduzimanje slobode i zlouporaba opojnih droga

 

Policijski službenici Policijske postaje Sesvete dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravne naplate i protupravnog oduzimanja slobode na štetu 31-godišnjaka.  

Naime, temeljem ranijeg telefonskog dogovora osumnjičeni se 16. studenoga oko 20 sati u Sesvetama u Sopničkoj ulici, ispred kafića našao sa 31-godišnjakom. Zbog novčanog duga nastalog kupnjom opojne droge od nekoliko tisuća kuna osumnjičeni je u jednom trenutku 31-godišnjaka protiv njegove volje ugurao u osobno vozilo marke mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim se dovezao ispred kafića. U vožnji mu je osumnjičeni prijetio i tražio da mu vrati novac. Za vrijeme crvenog svjetla na semaforu u naselju Luka, 31-godišnjak je iskoristio nepažnju osumnjičenog pa istrčao iz vozila. Ovaj ga je ubrzo sustigao, fizički napao i otuđio mu mobitel.

Dvadesetdvogodišnjak je pronađen i odveden u službene policijske prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.    



Pisane vijesti