Prvenstvo MUP-a u polumaratonu u sklopu Atletske cestovne utrke ZAGREB 21

FOTO: MUP

Atletska cestovna utrka ZAGREB 21 u organizaciji Udruge “Trčanje” u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova održana je danas, 17. ožujka , sa startom u 9 sati ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Utrka se održala u tri različite kategorije: polumaraton (21 km), utrka na 5 km i štafeta u dužini od 21 km sa četiri člana tima u kojem su prva tri člana tima  trčala 5 kilometara a zadnji član 6,098 m.

Prema odluci Hrvatskog atletskog saveza, utrka se bodovala kao pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u polumaratonu.

Ove godine, prvi put, utrka predstavlja i službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova uplatili su trećinu kotizacije a uplaćena sredstva bit će donirana međunarodnom udruženju „Law Enforcement Torch Run“ i Specijalne olimpijade. Za prvenstvo MUP-a RH prijavilo se ukupno 37 djelatnika, šest  žena i 31 muškarac.  

Pobjednicima prvenstva Ministarstva unutarnjih poslova u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji u polumaratonu nagrade je uručio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša.

Prvo  mjesto u polumaratonu za muškarce ekipno osvojila je ekipa Policijske uprave krapinsko-zagorske u sastavu Luka Špehar (Interventna jedinica policije Zlatar), Krunoslav Ivanušec (Inteventna jedinica policije Zlatar) i Nikola Štefanić (Postaja granične policije Macelj), drugo mjesto ekipa PU međimurske Mario Sever, Dario Rihtanec i Manuel Vurušić a treće mjesto ekipa PU brodsko-posavske Krešimir Šimić, Zlatko Zarožinski i Mladen Prskalo.

U pojedinačnom natjecanju u polumaratonu za žene prvo mjesto osvojila je Marija Kosi (Interventna jedinica policije Varaždin), drugo mjesto Nives Šimić (Policijska postaja Pula) te treće mjesto Nikolina Kuvačić (PU istarska).

U polumaratonu za muškarce pojedinačno prvo mjesto osvojio je Luka Špehar (Interventna jedinica policije Zlatar), drugo mjesto Nikola Štefanić (Postaja granične policije Macelj) i treće mjesto Antun Rajnović iz VII. Policijske postaje Zagreb PU Zagrebačke.

Čestitke pobjednicima i svim sudionicima utrke!

Pisane vijesti | Suradnja | Društvo i zajednica