PU osječko-baranjska: Smrtno stradali u prometnim nesrećama

Slika PU_OB/MUP-ILUSTRACIJE-NOVA GALERIJA/policija05.jpg

ĐAKOVO/NAŠICE/BILJE - U petak, 15. lipnja oko 8,55 sati, 64-godišnja hrvatska državljanka upravljala je biciklom kolnikom Ulice Eugena Kvaternika u Đakovu.

U petak, 15. lipnja oko 8,55 sati, 64-godišnja hrvatska državljanka upravljala je biciklom kolnikom Ulice Eugena Kvaternika u Đakovu. Dolaskom do raskrižja sa Splitskom ulicom, koje je regulirano uređajima za davanje znakova prometnim svjetlima, ušla je u raskrižje kada je za njezin smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Splitskom ulicom kretao se teretni automobil kojim je upravljao 77-godišnji hrvatski državljanin. Prednjim dijelom teretni automobil udario je u prednji kotač bicikla. Biciklistica je pala na tlo i udarila u vrata teretnog automobila. Pružena joj je liječnička pomoć te je oko 10 sati preminula u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Istoga dana oko 11,25 sati, 86-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom državne ceste DC 2. Između mjesta Donja Motičina i Martin, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao u lijevu prometnu traku i prednjim dijelom udario u prednji dio teretnog automobila kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno je stradao 86-godišnjak, a 84-godišnja putnica iz njegovog vozila preminula je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Vozač teretnog vozila i putnik iz njegovog vozila lakše su ozlijeđeni.

Od 11,30 do 16 sati, zbog obavljanja očevida, za promet je bila zatvorena dionica državne ceste DC – 2 između Donje Motičine i Martina te se promet odvijao obilaznim pravcima.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnosimo izvješća.

U nedjelju, 17. lipnja oko 15,30 sati 60-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom županijske ceste Ž-4056, između mjesta Bilje i Kopačevo. Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao na dio kolnika namijenjen kretnju vozila iz suprotnog smjera. Prednjom stranom vozila udario je u bicikl kojim je upravljala 67-godišnja hrvatska državljanka. Uslijed zadobivenih ozljeda biciklistica je preminula na mjestu događaja. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije.



Pisane vijesti