PU varaždinskoj od sada će pomagati psi Gaan i Fox

Slika topvijesti/godina2010/LISTOPAD_2010/psi07.jpg

Gaan i Fox će se koristiti za zaštitu i pomoć policijskim službenicima u obavljanju poslova osiguranja javnih okupljanja visokog rizika, traganja za počiniteljima teških kaznenih djela i njihovog uhićenja, provođenja operativno-taktičkih radnji (racije, pretrage terena, blokade i slično).  

Jučer, 21. listopada, na poligonu Kinološkog društva u Varaždinu održana je prezentacija rada policijskih službenika vodiča službenih pasa sa psima napadačima. Naime, od početka listopada ove godine u Interventnoj jedinici policije Policijske uprave varaždinske nalaze se i dva službena psa zaštitne namjene. Riječ je o službenim psima dresiranim za napad i to njemačkom ovčaru Gaanu i belgijskom ovčaru Foxu. Oni su zajedno sa svojim vodičima, policijskim službenicima Interventne jedinice policije PU varaždinske, prošli šestomjesečnu specijalističku obuku na Policijskoj akademiji u Zagrebu, u Odjelu za dresuru službenih pasa. 

Gaan i Fox tako će se od sada koristiti za zaštitu i pomoć policijskim službenicima u obavljanju poslova osiguranja javnih okupljanja visokog rizika, traganja za počiniteljima teških kaznenih djela i njihovog uhićenja, provođenja operativno-taktičkih radnji (racije, pretrage terena, blokade i slično).

Također će se koristiti i u preventivne svrhe s ciljem sprječavanja činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene javnog reda i mira te svih drugih oblika negativnosti. Zbog toga će se njihov angažman prilagođavati sigurnosnim prosudbama nadležnih policijskih postaja PU varaždinske, ovisno o aktualnoj problematici na pojedinim područjima.



Pisane vijesti