PU vukovarsko-srijemska: Razriješeno 25 kaznenih dijela

 

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske završili su kriminalistička istraživanja povodom pronalaska počinitelja kaznenih djela iz područja imovinskog kriminaliteta počinjenih tijekom 2010. i 2011. godine na području PP Vinkovci i PP Županja. Predmeti kaznenih djela bili su novčanici, novčana sredstva, bankovne kartice, osobni dokumenti, mobiteli, prijenosno računalo i druga informatička oprema koja se nalazila u vlasništvu više hrvatskih državljana sa područja ove županije te odgojno-obrazovne ustanove „Matija Antun Reljković“ iz Vinkovaca, kojom prilikom je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosi oko 20 000,00 kuna.

Poduzetim kriminalističkim istraživanjem razriješeno je ukupno 25 kaznenih dijela od kojih 15 kaznenih dijela sa područja ove PU, te deset kaznenih dijela sa područja PU Osječko-baranjske i PU Brodsko-posavske. Na području ove PU razriješeno je ukupno šest kaznenih dijela teške krađe, jedno kazneno djelo krađe te 8 kaznenih dijela krivotvorenja isprava.

Počinitelji su djela izvršavali na taj način što su za vrijeme i izvan radnog vremena ulazili u urede Hrvatskih željeznica u Vinkovcima, prostorije medicine rada u Vinkovcima, ured rimokatoličkog župnog ureda u Starim Mikanovcima te u prostorije Općinskog suda u Županji, urede gimnazije „Matija Antun Reljković“ u Vinkovcima, kojom prilikom su koristili odsutnost ili nepažnju uposlenih pa na njihovu štetu otuđivali ranije imenovane predmete.

Zbog počinjenja kaznenih dijela protiv dvadesetjednogodišnjeg i tridesetčetverogodišnjeg državljanina RH s područja Županije osječko-baranjske podnesene su kaznene prijave nadležnim Općinskim državnim odvjetništvima.



Pisane vijesti