Pula: Podnesena kaznena prijava za pranje novca

Financijskim izvidima je utvrđeno da je imenovana radi prikrivanja stvarnog izvora protupravno stečenog novca raspolagala dijelom tih sredstava u iznosu od oko 800,000,00  kuna

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je 35-godišnjakinja iz Pule, u razdoblju od prosinca 2000. godine do kolovoza 2007. godine, novcem koji je njezin suprug stekao kaznenim djelom zlouporabe opojnih droga (iz čl. 173. Kaznenog zakona), o čemu je pred Županijskim sudom u Rijeci podignuta pravomoćna optužnica, počinila kazneno djelo pranja novca (iz članka 279. Kaznenog zakona), policijski službenici ove Policijske uprave proveli su financijske izvide s ciljem traganja i identifikacije moguće nezakonito stečene imovine, sredstava prikrivanja protuzakonito stečenog novca  i druge imovine prema kojoj se trebaju poduzeti mjere osiguranja u cilju oduzimanja imovinske koristi stečene kaznenim djelom i naplate protuvrijednosti.

Financijskim izvidima je utvrđeno da je imenovana radi prikrivanja stvarnog izvora protupravno stečenog novca raspolagala dijelom tih sredstava u iznosu od oko 800,000,00 kuna na taj način da je sklapala pravne poslove kojima je stjecala imovinu, čime je počinila kazneno djelo pranja novca, zbog čega je protiv nje podnesena kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Puli.



Pisane vijesti