"RAZBIJENA" SKUPINA PREPRODAVAČA HEROINA - priopćenje PU primorsko-goranske

Rijeka - Gotovo jednogodišnjim operativnim radom na terenu te višemjesečnom primjenom posebnih mjera iz članka 180. ZKP-a, kriminalistička policija PU primorsko-goranske je u suradnji s djelatnicima Uprave kriminalističke policije MUP-a RH, prikupila velik broj dokaza o postojanju dobro organizirane skupine koja se bavi stavljanjem droge, posebno heroina, u distribuciju na području grada Rijeke. Slijedom kriminalističko-operativne analize provedenih istražnih radnji i rezultata policijskih izvida obrada je obuhvatila 40-tak osoba. Tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana uhićeno je 10 osoba, uključujući i glavnog organizatora, sve državljani Republike Hrvatske, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada poradi osnovane sumnje da su sudjelovali u distribuciji droge heroin na području Primorsko-goranske županije. Uz kaznenu prijavu najmanje 5 osoba bit će tijekom sutrašnjega dana sprovedeno u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. U sklopu kriminalističke obrade zaplijenjena je droga u 25 slučajeva i to cca 200 g droge heroin, cca 750 g droge marihuana, cca 30 g droge kokain, cca 10 g droge hašiš, te više komada tableta tipa ecstasy, praxiten i dr. te pet digitalnih i mehaničkih vaga.

Rijeka - Gotovo jednogodišnjim operativnim radom na terenu te višemjesečnom primjenom posebnih mjera iz članka 180. ZKP-a, kriminalistička policija PU primorsko-goranske je u suradnji s djelatnicima Uprave kriminalističke policije MUP-a RH, prikupila velik broj dokaza o postojanju dobro organizirane skupine koja se bavi stavljanjem droge, posebno heroina, u distribuciju na području grada Rijeke.
Slijedom kriminalističko-operativne analize provedenih istražnih radnji i rezultata policijskih izvida obrada je obuhvatila 40-tak osoba.
Tijekom današnjeg i jučerašnjeg dana uhićeno je 10 osoba, uključujući i glavnog organizatora, sve državljani Republike Hrvatske, nad kojima je izvršena kriminalistička obrada poradi osnovane sumnje da su sudjelovali u distribuciji droge heroin na području Primorsko-goranske županije.
Uz kaznenu prijavu najmanje 5 osoba bit će tijekom sutrašnjega dana sprovedeno u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
U sklopu kriminalističke obrade zaplijenjena je droga u 25 slučajeva i to cca 200 g droge heroin, cca 750 g droge marihuana, cca 30 g droge kokain, cca 10 g droge hašiš, te više komada tableta tipa ecstasy, praxiten i dr. te pet digitalnih i mehaničkih vaga.

Stranica