Razbojništvo na Trešnjevci

U Zagrebu policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim i 27-godišnjim muškarcima, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da su osumnjičeni 13. prosinca oko 1,05 sati u Horvaćanskoj ulici došli do benzinske postaje. Tada se 30-godišnjak maskirao, stavivši šal preko lica i kapuljaču na glavu, a 27-godišnjak je ostao ispred benzinske postaje. Nakon što je 30-godišnjak došao do pulta i prišao 48-godišnjem zaposleniku zatražio je novac, prijeteći nožem te iz blagajne je otuđio 2100 kuna pa se zajedno sa 27-godišnjakom udaljio u nepoznatom smjeru.

 Istoga dana oko 13 sati je 30-godišnjak otišao do rijeke Save pa odbacio jaknu, u koju je bio odjeven za vrijeme počinjenja navedenog djela, kao i nož. Istodobno, otuđeni je novac, stavivši ga u PVC vrećicu, sakrio u blizini, ispod jednog srušenog debla. Istoga dana 27-godišnjaku je oko 22 sata predao dio otuđenog novca.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. 



Pisane vijesti