Razriješeno teško ubojstvo

Slika ILUSTRACIJE/policija01.jpg

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke u suradnji sa policijskim službenicima kriminalističke policije PU koprivničko-križevačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 33-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo  

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke u suradnji sa policijskim službenicima kriminalističke policije PU koprivničko-križevačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 33-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva. Osumnjičeni su u ponedjeljak, 31. siječnja oko 17.30 sati u Zagrebu, na Peščenici, u stanu 33-godišnjakinje, nakon zajedničkog višetjednog planiranja, 71-godišnjaku u čašu soka usuli usitnjene lijekove. Tako omamljenog, osumnjičeni su ga iznijeli iz stana i posjeli na stražnje sjedalo BMW-a, zagrebačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 71-godišnjaka.

Upravljajući osobnim automobilom, 32-godišnjak je stao na benzinskoj postaji na istočnom djelu grada. Izvadio je kreditnu karticu  iz džepa omamljenog 71-godišnjaka i njome  platio kanistar i 16 litara benzina.

Dovezavši se do predjela na području Križevaca zvanog Ravneščica iznio je 71-godišnjaka iz automobila, odnio do udubine šumskog puta. Tu ga je polio benzinom, zapalio i napustio mjesto zločina.

Vrativši se u Zagreb istim BMW-om, prethodno uzetim ključevima ušao je u stan žrtve u Novom Zagrebu. Iz stana je otuđio video kameru i fotoaparat i vratio se u stan na Peščenici i  u perilici oprao odjeću s namjerom da uništi forenzičke dokaze. 

Osumnjičeni je 32-godišnjak narednih dana koristio kreditne i bankovne kartice, kupovao raznu tehničku robu te podizao veće, za sada  neutvrđene iznose novca.

Nakon dovršenog krim istraživanja osumnjičeni su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva.



Pisane vijesti